top of page

Un embolic de famílies

Dumont, Virginie i Soria, Bernard (text), Boucher, Michel (il·lustració)

Un embolic de famílies. (2003, Barcelona. Ediciones Serres, S.L.. Col·lecció "L'Arbre de la vida")

Títol original: La Ronde des familles

*Resum:

"La col·lecció L'arbre de la vida d'Ediciones Serres pretén fer més comprensibles i properes als nens determinades situacions de la realitat que ens envolta que poden resultar complexes i delicades.


Així, a partir del seu coneixement hem d'esperar que siguin compreses i respectades.Un embolic de famílies tracta de les famílies separades i de com els nens afectats han d'adaptar-se a una nova realitat vital. I ho fa defugint el dramatisme, sense caure en el sentimentalisme ni l'afectació; a partir de la quotidianeitat de dos germans que veuen dividit el temps que comparteixen amb els seus pares, però que alhora veuen eixamplar el marc de la seva família, en espais i persones; que han d'assumir noves realitats (les noves parelles dels pares, el naixement de germans...) però que acabaran descobrint que malgrat separats no deixen de ser pares ni d'estimar-los com a fills. Aquests descobriran una nova realitat i nous problemes, però també noves solucions.Potser la realitat no és tan dolça, però no cal afegir dramatisme a una situació de la que cal esperar que sigui viscuda amb naturalitat i com a punt de partida cap a noves realitats familiars basades en l'amor.


Les il·lustracions són molt clares i agradoses i recullen diversos elements que apareixen a la narració. Un osset apareix a cadascun dels dotze capítols de la narració amb petits aforismes que ens van "connectant" amb les necessitats i els sentiments dels nens en relació al que es va narrant.

Una narració molt recomanable per a nens i nenes a partir de 8 anys per tal de comprendre millor una realitat del món que els envolta."


Jaume Torras

*Edat dels destinataris (catalogació segons BIMS):

Més de 8 anys

*Temes d’interès/paraules clau:

Construcció social: Família enllaçada/ relacions familiars /convivència

*Possible ús amb finalitats educatives/psicològiques:

Treballar la separació dels pares i la posterior construcció de la família enllaçada.

*Hi ha finalitats concretes en la publicació?

Parlar sobre el procés de creació d'una nova família des del punt de vista dels nens.

Tags:

Featured Posts

Un blog sobre famílies enllaçades, notícies sobre el nostre projecte i ressenyes de llibres infantils amb presències de famílies enllaçades!

Please reload

Recent Posts
Archive

Troba: 

RSS Feed
  • Facebook Basic Square
bottom of page