top of page

Parlen de nosaltres! A dBalears

«L'amor, l'humor i la constància són els valors de les famílies enllaçades»

Un projecte cerca visibilitzar i donar normalitat a unes unions de cada pic més nombroses


Berta Rubio és mare d'una família enllaçada –coneguda més habitualment amb el nom de "família reconstituïda"-, en la qual un dels membres de la parella o tots dos han tengut anteriors matrimonis, i amb coneixement de causa reivindica la necessitat de donar visibilitat a un col·lectiu que de cada pic aplega un major nombre de persones.

Per això forma part d'un projecte que trasllada aquestes famílies als contes infantils, cercant normalitzar-les amb gestos com acunyar mots que no tenguin connotacions negatives, com sembla que sí tenen les històries de l'imaginari popular protagonitzades per 'malvades madrastres', per exemple.

A través de la seva experiència, Rubio defensa que les famílies formades per membres provinents de diferents nuclis creen uns llaços d'unió tal vegada més forts que els sanguinis.

“Són individus diferents, que aporten diferents coses que s'entrellacen per a crear un teixit nou i increïble, i a més representa una forma més agradable d'etiquetar-los, i una manera distinta de veure les coses, i d'afrontar-les amb valor. L'amor, l'humor i la constància són els valors imprescindibles d'aquestes famílies”, que es caracteritzen per fer confluir formes diverses de veure el món.

Lamenta que gairebé es poden contar amb els dits de la mà els treballs en català o castellà en què apareixen amb més o menys normalitat les famílies enllaçades, i això els ha fet crear-ne un de bell nou, “Sóc un papu!”, que compleix una doble funció: és un conte per als petits, i a la vegada una eina contextualitzadora per a tota la família.

Així mateix, un web remet a certs recursos, llibres o articles interessants sobre la matèria, incloent fins i tot un glossari de termes específics.

Featured Posts

Un blog sobre famílies enllaçades, notícies sobre el nostre projecte i ressenyes de llibres infantils amb presències de famílies enllaçades!

Please reload

Recent Posts
Archive

Troba: 

RSS Feed
  • Facebook Basic Square
bottom of page